استفاده از هندزفری چه مضراتی را بدنبال دارد؟
امروزه با توجه به افزایش کارهای اینترتی، استفاده از تلفن همراه و همینطور هدفون ها به نسبت قبل دو چندان شده است. در این مطلب در خدمت شما هستیم تا به بررسی این سوال که استفاده از هندزفری چه مضراتی را بدنبال دارد؟ و یا آیا اصلا مضراتی دارد یا خیر بپردازیم. ما در زندگی روزمره از هدفون استفاده می کنیم تا خودمان را با دنیای بیرون یا محیط اطرافمان مشغول کنیم. برخی از ما از آن، در زمان تمرین، برای مطالعه یا گوش دادن به موسیقی مورد علاقه مان، برای برقراری تماس یا تماشای برنامهها با صدای بلند استفاده میکنیم تا مزاحم دیگران نشویم و یا افراد حاضر در آن مکان نتوانند حواسمان را پرت کنند. هدفون به همه ما کمک میکند تا استرس را از بین ببریم، اما معایبی نیز دارد که لازم است به آنها پرداخته شود. همانطور که مستحضر هستید، استفاده از هدفون و هندزفری، امروزه بخش زیادی از روز هر فرد را پر میکند که بطور میانگین میتوان گفت استفاده از هدفون در روز برای هرشخص به عدد 4 ساعت در روز رسیده است. ما قصد داریم در این مقاله، این موضوع که استفاده از هندزفری چه مضراتی بدنبال دارد؟ مورد بررسی قرار دهیم.
تفاوت هدفون (Head phone) و هندزفری (Ear phone)
شاید تا به حال شما هم این اشتباه را مرتکب شده باشید که تفاوت هدفون (Head phone) و هندزفری (Earphone) را ندانید. تفاوت هدفون (Head phone) و هندزفری (Ear phone) به این صورت است که هندزفری شامل دو گجت مجزا میباشد که معمولا یا به وسیله سیم و یا به وسیله بلوتوث به یکدیگر مرتبط میشوند و دقیقا در ورودی گوش قرار میگیرند که اصطلاحا به این مورد in ear میگویند. در صورتی که هدفون ها اصولا با یک بخش پلاستیکی به هم دیگر مرتبط میشوند و بالای سر قرار میگیرند. گرچه در هر دو مورد طراحی های بسیار متفاوتی وجود دارد، اما صرفا ما، سعی به دادن دیدگاه بهتری از این دو به شما داریم.
در هدفون ها، بخش بلندگو به صورت on ear و در واقع روی گوش قرار میگیرند که میتوان گفت این موضوع تفاوت اصلی هدفون (Head phone) و هندزفری (Earphone) میباشد. البته هدفون به طور کلی برای کاربری های حرفه ای تر همچون آهنگ سازی یا صدابرداری یا گیم استفاده می شود و هندزفری برای کاربری های ساده تر مورد بهره برداری قرار می گیرد. لازم به ذکر است که موضوع گفته شده صرفا اطلاعات کلی از این دو محصول میباشد، زیرا هندزفری های حرفه ای و هدفون های معمولی نیز وجود دارد. به عنوان مثال هندزفری ایرپاد پرو اپل یکی از بهترین و مدرن ترین انواع هندزفری است که تا کنون وارد بازار شده است و چیزی از حرفه ای ترین ها کم ندارد.
تاثیر هدفون بر شنوایی
در زمان استفاده از هندزفری یا هدفون، بیشتر توجه ما به موسیقی یا مکالمه یا هر موضوعی که در حال شنیدن آن هستیم، جلب میشود. اولین و بزرگترین نکته، سلامت گوشمان است که از یاد خواهد رفت؛ در صورتی که سلامتی گوش همانند دیگر اعضای بدن جزو اولویت های اول زندگی هر فردی است. به طور کلی هندزفری، همان گجتی که داخل گوش قرار می گیرد، اولین آسیبی که میتواند به این عضو برساند، در بحث بلندی صداست. در واقع گوش طبیعی هر انسان میزان شنوایی تا 85 دسی بل را دارد، درصورتی که میزان بلندی صدا در برخی موارد به اعدادی بسیار بالاتر از این ها میرسد. بلندی بیش از اندازه ی معقول آسیب های جبران ناپذیری را به گوش ما خواهد رساند. اما علاوه بر بلندی صدا، زمان و تایم استفاده از هندزفری نیز اگر بیشتر از میزان مجاز باشد، میتواند آسیب های زیاد و جبران ناپذیری به گوش ما برساند. اما منظور از آسیب های جدی و جبران ناپذیر چیست؟
آسیب هایی که در صورت استفاده زیاد یا نامناسب از هندزفری ها گوش را در خطر قرار می دهد، مواردی نظیر کم شنوایی و اصطلاحا سنگینی گوش است. تنبلی گوش نیز جزوی از تاثیرات منفی هدفون ها و هندزفری ها بر این عضو است. منظور از تنبلی، عادت دادن گوش به شنیدن صدا های نزدیک و بلند میباشد. گوش هم مانند دیگر بخش های بدن دارای عضلاتی است و زمانی که در شرایط خاص قرار میگیرند، دچار تنبلی و کم شنوایی میشود. همینطور شنیدن صدایی مانند صدای وزوز در گوش میتواند از تاثیرات منفی هدفون ها و هندزفری ها بر شنوایی باشد. اما جالب است بدانید موارد ذکر شده تا به اینجا فقط و فقط تاثیر هدفون بر شنوایی است که تنها بخشی از مضرات استفاده از هدفون و هندزفری است. لازم به ذکر است که بیان کنیم در تاثیر بر شنوایی، هدفون و هندزفری تفاوتی با یک دیگر ندارند و هر دو شامل تاثیرات یکسان می شوند، فقط هدفون به دلیل توانایی تولید صدای بلند امکان آسیب رساندن بیش تری را ایجاد می کند.
تاثیر هدفون بر گوش میانی
گوش هر فرد دارای بخش های زیادی است که گوش میانی از بخش های مهم آن است که توانایی شنوایی را به ما میدهد. مراقبت کردن از گوش میانی از موارد بسیار مهم در سلامتی هر فرد است. حال قصد داریم تاثیر هدفون بر گوش میانی را بررسی کنیم. به طور کلی همانطور که گفته شد، هدفون و هندزفری تاثیرات منفی زیادی را میتوانند به گوش وارد کنند و آسیب های جبران ناپذیری را به بار آورند. اما جدای از تاثیرات هدفون و هندزفری بر شنوایی، ممکن است عامل عفونت گوش میانی نیز شوند. یکی از موارد و مشکلاتی که در رابطه با گوش میانی وجود دارد و بسیار رایج است، عفونت گوش میانی است که از عوامل این بیماری وجود باکتری یا ویروس داخل گوش است. هدفون ها و هندزفری ها نیز میتوانند عامل انتقال این ویروس ها و باکتری ها باشند، زیرا شما طبیعتا نمی توانید هر بار قبل از استفاده آنها را ضد عفونی کنید و این دسته از گجت ها ارتباط و تماس مستقیم با گوش دارند که این موضوع خود میتواند احتمال انتقال این ویروس ها و باکتری ها را به گوش بالا ببرد. پس استفاده از این گجت ها احتمال آسیب و خطر را نیز بالا میبرند و در صورت عفونت گوش میانی مشکلات و آسیب های جدی و جبران ناپذیری را با خود همراه دارند.
تاثیر هدفون و هندزفری بر مغز
علاوه بر تاثیرات فیزیکی بسیار زیاد و خطرناکی که استفاده از هدفون ها و هندزفری ها میتوانند بر گوش داشته باشند، تاثیر این دستگاه ها بر مغز نیز دسته دیگری از اثرات آنهاست. همانطور که میدانید از دیگر مواردی که در سلامتی باید به آن توجه زیادی کرد، پس از توجه به مواردی همچون جلوگیری از آسیب های فیزیکی، آسیب های روانی است. هدفون ها و هندزفری ها بطور کلی میتوانند تاثیرات زیادی بر روی مغز و ذهن بگذارند. زیرا گوش کردن به موسیقی ها یا گیم در حین استفاده از هدفون یا هندزفری، موجب تمرکز نا خود آگاه ذهنی می شود و این تمرکز باعث جذب بالاتر انرژی های منفی خواهد بود.
نمیتوان گفت این موضوع فقط میتواند تاثیر منفی بر ذهن بگذارد، زیرا نوع استفاده تاثیرات به شدت زیاد و مهمی بر روی مغز خواهد گذاشت و این نوع مصرف است که باعث ایجاد این آسیب ها می شود. علاوه بر این موضوع شاید برایتان پیش آمده باشد در صورت استفاده زیاد از هندزفری یا هدفون دچار سردرد شده باشید و این سردرد ها ناشی از استفاده یا بلندی بسیار زیاد صداست. علت این سردرد ها نیز میتواند تاثیر گذاری صدای هدفون یا هندزفری بر گوش باشد، به طوری که فشار وارد شده بر گوش زیاد می شود و بر روی مغز و سر نیز فشار وارد میکند و این فشار ها موجب بروز سر درد های شدید میشود. نباید از این نکته غافل شد که در صورت استفاده از هدفون و هندزفری های اصلی، میزان آسیب های وارده تا حد زیادی کنترل می شود. زیرا محصولات معتبر دارای تاییدیه و استانداردهای سخت گیرانه ای در ساخت هستند که در کیفیت نهایی محصول تاثیر مثبت خواهد داشت. شما می توانید برای خرید هندزفری و هدفون با گارانتی شرکتی و ضمانت اصالت کالا به سایت اکوموبایل مراجعه نمایید.
خطرات استفاده از هدفون
ضررهای استفاده از هدفون و هندزفری تا به این قسمت مورد بررسی قرار گرفت. اینک در زمینه خطرات استفاده از این گجت ها بیش تر توضیح خواهیم داد. موارد و خطراتی که در رابطه با استفاده از هدفون ها وجود دارد عبارتند از:
خطر افزایش ریسک حین عبور از خیابان که موردی بسیار شایع است. گوش دادن زیاد به موسیقی در مکانهایی مانند خیابان ها باعث عدم تمرکز انسان ها شده و موجب تصادف یا موارد این چنینی گشته است.
مورد دوم که باید توجه به آن شود این است که باعث کاهش تمرکز شده و حواس پرتی نسبت به شرایط اطراف را به دنبال دارد. این جزو خطرات خاموش به حساب می آید، زیرا در مواقعی حواس پرتی و عدم تمرکز باعث به بار آمدن زیان های جبران ناپذیری میشود.
مورد بعدی خطرات احتمالی حین راه رفتن است، از مواردی که هر فرد حین راه رفتن بهتر باید توجه کند، صدای راه رفتن خود و اطرافیانش است تا بتواند تسلط کامل به محیط اطراف خود داشته باشد. در غیر اینصورت احتمال سوء استفاده سارقین را بالا می رود.
از موارد دیگر که بتوان به عنوان خطر نام برد، خطرات احتمالی در رابطه با سلامتی شنوایی و سلامتی گوش و همینطور سلامتی مغز و روانی است که باید به آن توجه ویژه شود. باید اشاره کرد که خرید هدفون و هندزفری اصل می تواند از شدت آسیب های وارد به گوش بکاهد. زیرا انواع تقلبی این محصول به علت غیر استاندارد بودن طراحی و شدت صدایی که پخش می کند، می تواند خطرات جدی برای سیستم شنوایی داشته باشد. توصیه می شود برای خرید هدفون و هندزفری به مراجع معتبری نظیر سایت اکوموبایل مراجعه کنید و با مشاهده انواع مدل ها از برندهای گوناگون و نیز آنالیز قیمت ها، بهترین گزینه را برای خود سفارش دهید.
روش صحیح استفاده از هندزفری
جدای از مضرات موجود در استفاده از هدفون ها و یا هندزفری ها که بطور معمول وجود دارد؛ عدم استفاده درست نیز باعث به وجود آمدن آسیب و تشدید مشکلات های قبلی میشود. در این بخش سعی داریم روش صحیح استفاده از هندزفری را با هم بررسی کنیم.
اولین نکته در استفاده از هندزفری قرار دادن صحیح هندزفری درون گوش است که توجه به این مورد باعث کمتر شدن خطرات احتمالی همچون عفونت گوش میانی و موارد دیگر میشود. برای این منظور ابتدا باید طرف درست را انتخاب کنیم، در واقع بخشی که مختص به گوش سمت راست است را درون گوش راست و بخشی که مختص گوش چپ است را درون گوش چپ قرار دهید. در غیر اینصورت در زمان استفاده طولانی مدت دچار آسیب دیدگی و زخم درون گوش می شویم. پس از انتخاب درست جهت قرار گیری باید به نوع قرار گیری گجت در گوش توجه کنیم. منظور از نوع قرار گیری صحیح، نحوی است که بخش نقطه اتصال سیم با بخشی که درون گوش قرار میگیرد، بر خلاف نوعی که جا افتاده، باید به سمت بالا باشد تا هم قرار گیری کامل شود و هم جلوی ورود آلودگی ها به گوش گرفته شود.
جمع بندی
به عنوان جمع بندی و کلام آخر میتوان گفت باید سعی شود تا از هدفون و هندزفری فقط در مواقع ضرورت استفاده شود. همینطور علاوه بر کم کردن میزان استفاده سعی کنیم با صدای متوسط به گوش دادن موسیقی فیلم یا بازی خود بپردازیم و به این شیوه آسیب ها را به حداقل برسانیم. اگر بتوان روش صحیح استفاده از هدفون و هندزفری را نیز آموخت، به خوبی می توان از آسیب های احتمالی کم کرد و سلامت گوش و ذهن را تضمین نمود. بهتر است نوعی از هدفون یا هندزفری را برای خود انتخاب کنید که از نظر اندازه و راحتی استفاده برایتان گزینه ای ایده آل باشد. به این شیوه هم قادر خواهید بود از شدت آسیب های وارده بکاهید. شما می توانید برای خرید هدفون و هندزفری با کیفیت بالا به سایت اکوموبایل مراجعه کرده و با قیمت های اقتصادی این محصول را تهیه کنید.
سوالات متداول درباره مضرات هدفون و هندزفری
آیا استفاده از هدفون و هندزفری می تواند سبب وارد شدن آسیب به گوش شود؟
استفاده طولانی مدت از این گجت ها می تواند آسیب هایی را برای شما به همراه داشته باشد. هم چنین در صورتی که هدفون و هندزفری شما اصل نباشد، احتمال وارد شدن این آسیب های بیش تر هم خواهد بود. البته راهکارهایی برای کاهش شدت آسیب وجود دارد که این مطلب به بررسی آنها پرداخته است.
آیا می توان عفونت گوش را ناشی از استفاده هدفون وهندزفری دانست؟
متاسفانه استفاده بیش از حد از هدفون و هندزفری، مخصوصا در شرایطی که نکات بهداشتی رعایت نشود، می تواند سبب وارد شدن آسیب هایی چون عفونت گوش شود.
چگونه از شدت آسیب های وارد شده به گوش در اثر استفاده از هدفون بکاهیم؟
بهتر است تنها در صورت نیاز از این گجت استفاده کنید. هم چنین تمیز نگاه داشتن آن و ضدعفونی کردن مداوم سری های هدفون و هندزفری می تواند از شدت آسیب بکاهد. نیازی نیست که از ماکسیمم توان صدای هدفون و هندزفری استفاده کنید. می توان با تن صدای کمتر هم به موسیقی، فیلم و … گوش داد. خرید هدفون و هندزفری اصل هم در کاهش شدت آسیب ها تاثیرات شایانی دارد.