چرا هندزفری خش خش می کند؟
استفاده از هنذزفری در حال حاضر به طور گسترده ای فراگیر شده است. شرکت های مختلف همواره به دنبال طراحی و تولید هندزفری هایی با قابلیت های مختلف هستند و کاربران به دنبال استفاده از بهترین هندزفری های موجود. اما وجود نویز و خش خش هندزفری که هزینه زیادی برای آن داده شده است، بسیار اعصاب خرد کن و نگران کننده خواهد بود. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هزینه بالایی را برای یک هندزفری پرداخت کرده باشید، اما در نهایت شاهد خش خش و صداهای آزار دهنده به هنگام استفاده از بوده اید. قطعا برای این موضوع دلایلی وجود دارد که در ادامه این مقاله با هم به بررسی آنها می پردازیم.
دلیل وجود خش خش هندزفری چیست؟
نویز در هندزفری به شکل های مختلف مشاهده می شود. در زبان عامیانه از تمامی انواع این نویز ها به عنوان خش خش نام برده می شود. خش خش هندزفری، بسیار آزار دهنده خواهد بود، چرا که علاوه بر نگرانی از بابت خرابی وسیله، گوش شما را نیز اذیت کرده و قادر به استفاده از آن نخواهید بود. بهتر است بدانید تمامی انواع خش خش ها، نشان از خرابی دستگاه ندارند و این خش خش ممکن است به دلایل ساده و پیش پا افتاده ای ایجاد شده باشد.
خش خش هندزفری دلایل مختلف و متعددی خواهد داشت. بسته به اینکه هندزفری را در چه مکانی استفاده می کنید، ممکن است این اتفاق دلایل مختلفی پیدا کند. برای عیب یابی و سپس تعمیر هندزفری خود، لازم است تا منشا عیب و مشکل را پیدا کنید و سپس به تعمیر و رفع مشکل بپردازید.
خراب شدن یا اتصالی هندزفری
اگر از هندزفری با سیم استفاده می کنید، نزدیکترین احتمال خرابی یا مشکل در اجزای مختلف هندزفری است. این خرابی ممکن است ناشی از مشکل در گوشی ها، جک صدا و یا سیم ها باشد. اگر بخشی از سیم هندزفری شما زخمی و دارای مشکل است، احتمال بالایی وجود دارد که مشکل از سیم باشد. در صورتی که یکی از گوشی ها صدای خش خش دارد و نه هردو، بهتر است ابتدا سیم متصل به همان گوشی را چک کنید. البته که در صورت سالم بودن ظاهری سیم نیز امکان اتصالی وجود دارد.
در صورتی که سیم هندزفری مشکل نداشت، لازم است وجود شکستگی، ایراد و خراش در گوشی و جک را بررسی کنید.
مشکل پورت اتصال
برای عیب یابی هندزفری، لازم است ابتدا مشخص کنید مشکل از دستگاه است یا خود هندزفری. برای این کار، هندزفری را با دستگاه های دیگر نیز تست کنید. در صورتی که خش خش هندزفری در دستگاه های دیگر نیز وجود داشته باشد، نمی توان مشکل را از پورت اتصال دستگاه در نظر گرفت. اما اگر هندزفری مشکل نداشته باشد، ابندا لازم است این بخش را چک کنید.
با یک گوش پاک کن نرم، داخل پورت را تمیز کرده تا مانعی در اتصال وجود نداشته باشد. در صورتی که مشکل رفع نشد، احتمال وجود مشکل در تنظیمات دستگاه وجود دارد.
تاثیر گرد و غبار در خش خش هندزفری
وجود گرد و غبار می تواند باعث وجود نویز و خش خش هندزفری باشد. در صورت امکان لازم است تا هندزفری را از بخش گوشی ها باز کرده و آن را به آرامی تمیز کنید. توجه کنید که اگر تا کنون این کار را انجام نداده و نگران از بابت خراب شدن دستگاه هستید، این کار را به فرد کاربلدتری واگذار کنید. بسیاری از اوقات، وجود گرد و غبار در مسیر صدا باعث به وجود آمدن خش خش خواهد شد.
تنظیمات دستگاه
در بخش قبل گفته شد که در صورت سالم بودن هندزفری، مشکل خش خش از دستگاه است. در صورتی که پورت دستگاه تمیز و بدون مشکل بود، لازم است تا تنظیمات دستگاه را بررسی کنید. نخستین چیزی که باید آنالیز کنید، تطابق دستگاه با هندزفری است. برخی از دستگاه ها به هندزفری های مخصوص نیاز دارند و با برخی از مدل ها سازگاری ندارند. برای مثال برخی از گوشی های شیائومی با برخی از مدل های هندزفری مشکل داشته و در صورت استفاده شاهد خش خش هندزفری و نویز در صدا خواهید بود.
نکته بعدی، تنظیمات دستگاه برای استفاده از هندزفری است. این تنظیمات بسته به این که شما از دستگاه های آیفون، اندروید، ویندوز و… استفاده می کنید، متفاوت خواهد بود. لازم است شما تنظیمات مربوط به مدل دستگاه خود را پیدا کرده و آن را تغییر دهید.
در سیستم های ویندوزی، لازم است تا درایور های خود را چک کنید و از نصب و آپدیت بودن آن ها مطمئن شوید.
اکوالیزیشن (equalization) ضعیف
این مشکل، نرم افزاری بوده و می تواند باعث صدای بد هندزفری شود. برای مثال یک مدیا پلیر با کیفیت اکوالیزیشن پایین ممکن است به طور کلی باعث پخش صدای خش دار و ضعیف باشد. اگر تنظیمات تریبل یا باس سیستم نیز خیلی زیاد باشد، صدا می تواند مشکل دار باشد و نامناسب و نویزدار به گوش برسد.
صدای بالا دلیل خش خش هندزفری
صدای بالا در انواع هندزفری ها می تواند منجر به خش خش هندزفری بشود. بهتر است صدا را در حالت متعادلی قرار دهید. استفاده از صداهای بسیار بالا بعد از مدتی هم به خرابی هندزفری و هم به مشکلات شنوایی در افراد منجر خواهد شد. پس لازم است تا تعادل را در میزان صدا حفظ کنید.
تداخل سیگنال
این مشکل، برای هندزفری های بلوتوثی و بی سیم بیشتر اتفاق می افتد. اگرچه که این روش های ارتباطی، روش های قدرتمندی هستند، اما احتمال تداخل سیگنال ها در مکان های بسیار شلوغ همچنان وجود داشته و ممکن است این اتفاق باعث به وجود آمدن نویز و خش خش هندزفری بشود. برای رفع این مشکل، دستگاه را به هندزفری نزدیکتر کنید تا احتمال تداخل پایینتر باشد.
علاوه بر این، سایر دستگاه های الکترونیکی نیز مانند چاپگر، تلفن و… نیز می تواند باعث تداخل سیگنال سخت افزاری بشود و نویز ایجاد کند.
نتیجه گیری
خش خش هندزفری و وجود نویز در آن، ممکن است با توجه به نوع و برند دستگاه شما، دلایل مختلف و متعددی داشته باشد. این دلایل می تواند ساده تر و پیش پا افتاده تر از تصور و یا عمیق تر باشند، به حدی که نیاز به تعمیرکار و تعویض وجود داشته باشد. در این مقاله از معرفی تمام این دلایل صرف نظر شده است. اما تلاش بر این بود که دلایل اصلی ذکر شود. در صورتی که با تحقیق دلیل آن را پیدا نکردید، مطمئن ترین راه، مراجعه به متخصصین این حوزه است چرا که ممکن است به اشتباه، قطعات و دستگاه را دستکاری کنید و مشکل دوبرابر شود! در صورتی که با این راهکار ها، مشکل همچنان پابرجا بود، شاید بهتر باشد به فکر ارتقا هندزفری خود باشید! شما می توانید برای خرید هندزفری با بهترین کیفیت و گارانتی شرکتی به سایت اکوموبایل مراجعه کنید و قیمت های متنوع و برندهای گوناگونی که هدفون و هندزفری عرضه می کنند را مشاهده نمایید.
سوالات متداول درباره خش خش هندزفری
دلایل اصلی که باعث خش خش هندزفری می شود، چیست؟
اگرچه این مساله بنا به دلایل زیادی اتفاق می افتد، اما شایع ترین آن مشکل در اتصال بخش های مختلف دستگاه است. با روی کار آمدن هندزفری های بی سیم، می توان تداخل و ضعیف بون سیگنال را عامل خش خش دانست که به سادگی قابل برطرف شدن می باشد.
آیا ورود گرد و خاک به گوشی های هندزفری سبب خش خش می شود؟
بله، این امکان وجود دارد که گرد و خاک به گوشی های هندزفری شما نفوذ کرده و سبب بروز خش خش شود. در این صورت با پاکسازی موضع، می توانید به بهترین شکل مشکل را حل کنید.