آموزش رجیستر کردن گوشی موبایل در سامانه همتا
یکی از راه های مقابله با قاچاق تلفن همراه و وارد شدن موبایل های نامرغوب به بازار، به راه انداختن طرح رجیستری گوشی های موبایل بود. این طرح از زمان اجرا تا کنون مزیت های زیادی را برای مصرف کننده ها داشته و توانسته تا حد خوبی مانع از ادامه دار شدن فرآیند قاچاق و فروش گوشی های تقلبی شود. اما شاید نگرانی هایی هم در زمینه آموزش رجیستر کردن به همراه داشته باشد که برای حل این مشکل در این مطلب، به بررسی کامل این موضوع پرداخته ایم. خوشبختانه رجیستر کردن گوشی های موبایل در سامانه همتا و یا بهره گیری از سایر شیوه ها، بسیار ساده بوده و با کمی حوصله در مطالعه این متن می توانید به راحتی این کار را انجام دهید. اما در صورت پشت گوش انداختن این مساله، امکان فروخته شدن گوشی تقلبی یا قاچاق به فرد بالا رفته و ضمن خرید محصولی نامرغوب، امکان استفاده از آن در داخل کشور تنها برای یک ماه خواهد بود. بنابراین آموزش رجیستر کردن گوشی مساله ای مهم است که باید به آن توجه ویژه کرد. در ادامه به زبانی ساده به این آموزش خواهیم پرداخت.
سامانه همتا
همتا (HAMTA) نام سامانه ای است که برای رجیستر کردن گوشی های تلفن همراه استفاده می شود و احتمالا نام آن را بسیار شنیده اید. این سامانه شما را قادر خواهد ساخت تا بتوانید از اصالت تلفن همراه خریداری شده اطمینان حاصل کرده و مانع از خرید گوشی تقلبی و قاچاق خواهد شد. زیرا تنها موبایل هایی در این سامانه مورد تایید قرار می گیرند که توسط گمرک وارد کشور شده اند. این طرح قبلا در کشورهای دیگری نظیر آلمان، ترکیه، آمریکا، هند و … نیز اجرا شده و سبب مقابله جدی با قاچاق شد. اگرچه در کشور ما نیز از سال 1385 اقداماتی جهت پیش گیری از قاچاق صورت گرفت، اما موفقیت های چندانی کسب نکرد. از سال 1394 به بعد با راه اندازی سامانه همتا به شکل جدی تر، این طرح دنبال شد و تا به امروز توانسته موفقیت های چشم گیری کسب کرده و جلوی قاچاق را به طور موثرتر بگیرد. اما اندکی ناآگاهی از طرف مصرف کننده کافی است تا برخی فروشندگان سوء استفاده گر، در جهت کلاهبرداری و فروش گوشی های قاچاق به فرد اقدام کنند. بنابراین ضروری است تا کار با سامانه همتا آموزش داده شود و مورد استفاده کاربران قرار گیرد. اما آیا این طرح فقط مخصوص گوشی های جدید است؟ موبایل هایی که اکنون استفاده می کنیم و قبلا تهیه کرده ایم، چگونه در این سامانه ثبت می شوند؟ گوشی های مسافری و دست دوم را چگونه رجیستر کنیم؟ ادامه مطلب پاسخ این سوالات را به شما می دهد.
ثبت گوشی در سامانه همتا
برای ثبت گوشی در سامانه همتا به یک کد با نام کد IMEI که مخفف عبارت International Mobile Equipment Identity است نیاز داریم. این کد به معنای شناسه بین المللی تجهیزات موبایل می باشد و از الزامات ثبت در سامانه همتا است. برای هر گوشی موبایل یک کد15 رقمی IMEI وجود دارد که آن را منحصر به فرد کرده و رجیستر شدن آن را ساده می سازد. اما این کد را از کجا باید آورد؟
این کد بر روی جعبه موبایلی که خریداری می کنید وجود دارد، اما برای اطمینان باید از اصالت این کد هم مطمئن شد. شما می توانید به سادگی و با شماره گیری کد دستوری *#06# در زمان بسیار کوتاهی این کد را بر روی گوشی موبایل خود مشاهده کنید. در صورتی که این دو کد با یکدیگر مطابقت داشتند، خرید گوشی را انجام دهید. در غیر این صورت به فروشنده دیگری مراجعه کنید.
حال با در دست داشتن کد IMEI وارد مرحله بعد، یعنی ثبت گوشی در سامانه همتا خواهید شد.
آموزش تصویری رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا
استفاده از این سامانه با استفاده از کد دستوری، سایت و اپلیکیشن همتا امکان پذیر است. با این حال ساده ترین روش برای این کار، بهره گیری از کد دستوری USSD می باشد. توضیحات این شیوه در ادامه به صورت تصویری آمده است.
ابتدا کد دستوری *7777# را وارد کنید. با اجرای این کد، گزینه هایی را برای انتخاب در صفحه گوشی مشاهده می کنید. در بین آنها گزینه فعال سازی را انتخاب کنید.
شناسه IMEI که عددی 15 رقمی است را وارد نمایید و ادامه دهید.
در مرحله بعد باید شماره تماس خود که قصد استفاده در آن موبایل را دارید، وارد نمایید.
در این قسمت یک کد فعال سازی از شما خواسته می شود که باید از فروشنده گوشی موبایل تهیه نمایید.
در مرحله بعد کد IMEI را با شماره موبایل شما نمایش داده و در صورت تایید فرآیند رجیستر شدن گوشی با استفاده از کد دستوری به انتها می رسد.
دقت کنید که حتما باید گزینه فعال سازی موفق را بر روی صفحه نمایش موبایل مشاهده کنید.
آموزش کار با سامانه همتا
در صورتی که مایل به استفاده از سایت سامانه همتا هستید، به شیوه زیر عمل کنید.
برای این منظور وارد سایت سامانه همتا شوید.
در قسمت پایین گزینه ای تحت عنوان استعلام اصالت وجود دارد، بر روی آن کلیک کنید.
در صفحه ای که باز می شود، کد IMEI خود را وارد کرده و اصالت آن را مورد بررسی قرار دهید.
پس از استعلام اصالت، در صفحه اول سایت، گزینه فعال سازی را انتخاب کرده و با وارد کردن اطلاعات خواسته شده، عملیات را به انتها برسانید. برای استفاده از این روش به اتصال اینترنتی نیاز دارید، این در حالی است که با کد دستوری می توانید بدون این اتصال، عملیات رجیستری را به انجام برسانید.
اپلیکیشن سامانه همتا
راه حل دیگری هم برای ثبت گوشی در سامانه همتا وجود دارد که استفاده از اپلیکشن موبایل است. شما می توانید به سادگی و مانند شیوه های قبلی، اطلاعات خواسته شده نظیر کد IMEI و شماره موبایل را در قسمت فعال سازی وارد کرده و در صورت اصالت این کد و اصل بودن گوشی، شاهد موفقیت در ثبت آن خواهید بود.
انتقال مالکیت گوشی دست دوم
مواردی که تاکنون نام بردیم، مربوط به گوشی های موبایلی بود که تازه خریداری می شد و شما نفر اولی بودید که صاحب آن می شدید. اما در صورتی که قصد فروش گوشی موبایل به شخص دیگری را داشته باشیم و یا بخواهیم یک موبایل دست دوم خریداری کنیم، برای انتقال مالکیت چه فرآیندی را باید در سامانه همتا طی کرد؟
- کد دستوری *7777# در اینجا هم کارآمد است، با این تفاوت که به جای گزینه فعال سازی باید، انتقال مالکیت را انتخاب کنید.
- در این مرحله باید گوشی موبایلی را که قصد انتقال آن را دارید، بر اساس کد IMEI انتخاب کنید و یا اگر در بین گزینه های موجود، این کد را مشاهده نمی کنید، به صورت دستی آن را تایپ کنید.
- در بخش بعدی از شما اطلاعات شماره تماس فردی که قصد فروش گوشی به او را دارید، پرسیده می شود.
- برای تایید نهایی یک بار کد IMEI و شماره تماس خریدار را به شما نمایش داده و در صورت درست بودن، منتظر تایید خواهد بود.
- در انتها و در صورت تایید شما، یک کد فعال سازی برای شماره تماسی که به عنوان خریدار وارد کرده اید، ارسال می شود.
- خریدار گوشی شما، باید کلیه مراحلی که در قسمت فعال سازی گوشی در سیستم همتا شرح دادیم را طی کند و به جای کد فعال سازی، از کدی که توسط پیامک برای وی ارسال شد، استفاده کند.
نحوه رجیستری گوشی مسافری
طرح رجیستری گوشی های همراه فقط برای کاربران داخلی نیست و اگر کسی قصد ورود به کشور و به همراه آوردن موبایل خود را داشته باشد، باید مراحلی مشابه به آن چه گفته شد را با اندکی تفاوت طی کند. کلیه توریست ها و مسافران می توانند برای مدت زمان حداکثر یک ماه بدون رجیستر کردن گوشی خود، از آن استفاده کنند. اما اگر این مدت زمان بیش تر به طول بینجامد، استفاده از گوشی وارداتی ممکن نیست و اپراتورها خدماتی به آن عرضه نمی کنند.
نحوه رجیستری گوشی مسافری کاری ساده است. کافی است تا فرد در بدو ورود خود به کشور، اطلاعات گوشی موبایل خود را در گمرک ثبت کند. این اطلاعات شامل کد IMEI، شماره تماس، نام و نام خانوادگی، کد ملی و کد فراگیر برای اتباع می باشد.
مسافر پس از ثبت اطلاعات گوشی خود تا یک ماه فرصت دارد تا با ورود به سایت گمرک، نسبت به پرداخت عوارض موبایل خود اقدام نماید.
در مرحله بعدی یک کد برای مسافر در قالب پیامک ارسال می شود که حاوی کد فعال سازی است.
به این ترتیب فرد می تواند به یکی از سه روش گفته شده در ابتدای این مطلب، نسبت به رجیستر کردن گوشی موبایل خود اقدام نماید.
در نهایت آنکه رجیستر کردن گوشی
یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید در سامانه همتا صورت گیرد. فروش گوشی های قاچاق و تقلبی، وزارت صنعت و معدن را بر آن داشت تا با بهره گیری از این سامانه، مانع از مانور افراد متقلب شود. توصیه می شود خرید گوشی موبایل را تنها از مراجعی بخواهید که ضمن دارا بودن کد IMEI بر روی گوشی های همراه خود، دارای مجوز بوده و با تضمین اصالت کالا، عملیات فروش را به انجام برسانند. مجموعه اکوموبایل، با اطمینان از اصالت کالاهای خود، ضمن فروش گوشی های رجیستر شده به شما عزیزان، قیمت منصفانه ای را هم برای آن در نظر گرفته است. از نقاط قوت اکوموبایل می توان به فروش محصولات به مصرف کننده ها و هم چنین فروش عمده برای فروشندگان اشاره کرد. شما می توانید با مراجعه به سایت این مجموعه ضمن مشاهده قیمت ها و مدل های موجود، اقدام به خرید با خیالی آسوده و اطمینان از رجیستری کالا کنید.