ذره بین اکو موبایل

ضرر هدفون بیشتر است یا هندزفری؟

ضرر هدفون بیشتر است یا هندزفری؟

ضرر هدفون بیشتر است یا هندزفری؟

اگر شما نیز از دسته افرادی هستید که 24 ساعت شبانه روز خود را با هدفون و هندزفری سپری می کنند، لازم است تا در رابطه با ضرر هدفون و هندزفری و مشکلاتی که این دستگاه ها به وجود خواهند آورد، اطلاعاتی داشته باشید. این اطلاعات باعث خواهد شد در نحوه و میزان استفاده خود از این دستگاه ها تجدید نظر کنید. در این مطلب به بررسی این موضوع پرداخته ایم که ضرر هدفون بیشتر است یا هندزفری؟ برای استفاده طولانی مدت کدام یک گزینه بهتری می باشند و برای کاهش میزان آسیب های وارده ناشی از این وسیله کاربردی چه باید کرد؟

ضرر هندزفری کمتر است یا هدفون؟

ضرر هندزفری کمتر است یا هدفون؟

کاهش ضرر هدفون و هندزفری با پیشرفت محصولات

استفاده مداوم از دستگاه هایی که صدا را بسیار نزدیک به گوش پخش می کنند، حتی با میزان صدای پایین، آسیب رسان و مشکل ساز خواهد بود. این آسیب شاید بسته به نوع دستگاه و طراحی آن متفاوت باشد، اما در نهایت هر کدام به نوبه خود می توانند در صورت استفاده ناصحیح باعث مشکلاتی در شنوایی و یا حتی مشکلات مغز و حافظه نیز شوند. امروزه دوری از این ابزارها اجتناب ناپذیر بوده و حتی در مواقعی لازم و ضروری است. شرکت های طراحی این دستگاه ها، روز به روز در طراحی پیشرفته تر شده و مدل هایی با کیفیت بالاتر و طراحی ارگونومیک تر روانه بازار کرده اند. این طراحی ها باعث شده تا ضرر هدفون و هندزفری کاهش چشمگیری داشته باشد. در صورت استفاده درست از هریک، و با عدم افراط در استفاده، دچار مشکل خاصی نخواهید شد. اما مشکلاتی نیز وجود دارد که در صورت استفاده نادرست ممکن است گریبانگیر شما شوند.

همانگونه که اکثرا می دانید، دستگاه هایی که گوشی آن ها بزرگ بوده و با فاصله بر روی گوش بیرونی قرار می گیرند هدفون و به نمونه هایی که داخل گوش قرار می گیرند، هندزفری گفته می شود. ابزارهایی که معمولا همراه با تلفن هوشمند در جعبه وجود دارند، هندزفری هستند.

اگر به دنبال خرید هندزفری یا هدفون هستید و می خواهید از میزان آسیبی که از استفاده آن حاصل می شود، مطلع شوید، ادامه این مطلب را برای کسب اطلاعات بیش تر و آگاهی بالاتر در خرید مطالعه کنید.

طراحی ظاهری، عامل موثر در میزان ضرر هدفون و هندزفری

حال با توجه به نکات گفته شده، آیا تفاوت در شکل ظاهری، بر روی میزان ضرر هدفون و هندزفری تاثیرگذار خواهد بود؟

پاسخ به این سوال قطعا مثبت است. اینکه گوشی دستگاه چه فاصله ای با گوش شما داشته باشد، حتما بر روی تاثیر آن در گوش و شنوانی موثر خواهد بود. درصد بالایی از این ضررها، به میزان ولوم صدایی که به آن گوش می دهید، بستگی دارد. برای مثال، در مکان های شلوغ و پر سر و صدا، معمولا صدا را بالاتر می بریم. اگرچه که وضوح صدا برای ما تفاوت چندانی نخواهد داشت، اما این بلندی صدا بر روی بافت گوش اثر گذاشته و بعد مدتی باعث کاهش شنوایی در افراد خواهند شد.

طراحی ظاهری هدفون ها و آسیب کمتر به گوش

طراحی ظاهری هدفون ها و آسیب کمتر به گوش

هدفون یا هندزفری؟ کدام مطمئن تر است؟

اکنون با جمع بندی مواردی که در دو بخش قبل گفته شد، می توان نتیجه گرفت که در شرایط یکسان، میزان ضرر هدفون کمتر از هندزفری خواهد بود. این تفاوت به علت ساختار در طراحی دو نمونه است. هدفون ها معمولا بر روی گوش بیرونی قرار می گیرند، به دلیل این فاصله با گوش درونی، میزان آسیب کمتری را بر روی شنوایی خواهند داشت. علاوه بر این، به علت گوشی های بزرگ و ضخیم، باعث جلوگیری از تداخل صدای اطراف و نویز های بیرونی می شوند. این امکان، نیاز به افزایش صدا را تا حد زیادی کاهش داده و از آسیب به شنوایی ناشی از صدای بالا نیز جلوگیری می کنند. توجه داشته باشید که با استفاده نادرست از هدفون و یا استفاده صحیح از هندزفری، این قضیه می تواند کاملا برعکس باشد!

آسیب رسان بودن هندزفری بیش از هدفون

آسیب رسان بودن هندزفری بیش از هدفون

برای کاهش ضرر هدفون و هندزفری چه کنیم؟

اکنون که متوجه ضرر هدفون و هندزفری و تفاوت بین میزان آن در هریک شدیم، این ضررها چگونه رفع خواهند شد؟ آیا به این معنی است که هرگز از این دستگاه ها استفاده نکنیم؟ قطعا خیر. در صورت رعایت نکاتی می توانید این ضرر ها را کاهش داده و به صفر نزدیک کنید.

چگونه از ضررهای هدفون و هندزفری پیش گیری کنیم؟

چگونه از ضررهای هدفون و هندزفری پیش گیری کنیم؟

برخی از نکاتی که باعث کاهش ضرر هدفون و هندزفری می شوند را مرور می کنیم:

قانون 60/60

محققان قانونی را برای اسنفاده از این دستگاه ها در نظر گرفته اند که باعث کاهش ضرر هدفون و هندزفری هنگام استفاده خواهد شد.

قانون کلی که کارشناسان معرفی می کنند، این است که روزانه به مدت 8 ساعت (ترجیحا غیر مداوم) و با میزان صدای کمتر از 85 دسی بل از این دستگاه ها استفاده کنید. در صورتی که شما از مشخصات دقیق هدفون یا هندزفری و یا خروجی آمپلی فایر تلفن هوشمند و یا دستگاه پخش کننده صدا، آگاه نباشید، نمی توانید این مقادیر را محاسبه و تعیین کنید.

به این منظور، قانونی ساده تر و در دسترس تر را معرفی کرده اند. این قانون که با نام 60/60 شناخته می شود، پیشنهاد می کند صدا را به میزان 60 درصد قرار داده و هر بار حداکثر 60 دقیقه آن را استفاده کنید. این قانون بسیار ساده تر از قانون قبلی بوده و می توانید به راحتی از آن استفاده کنید.

استفاده از دستگاه های با کیفیت

اگرچه که گفته شد معمولا هدفون ها کم ضررتر از هندزفری ها هستند، اما حتما ضرر یک هندزفری با کیفیت و مناسب، از یک هدفون بی کیفیت بسیار کمتر خواهد بود. در صورتی که قصد خرید هندزفری و هدفون را دارید، بهتر است بودجه خود را مناسب در نظر گرفته و اجناس با کیفیت را تهیه کنید. در صورتی که به علت قیمت پایین تر و یا حتی دلایل دیگر، دستگاه بی کیفیت را انتخاب کنید، ممکن است در دراز مدت بر روی شنوایی شما تاثیر گذاشته و مجبور به جبران هزینه در این راه شوید.

 جایگزین کردن هدفون با هندزفری در صورت امکان

در صورت انتخاب هندزفری و هدفونی با کیفیت یکسان، پیشنهاد ما استفاده از هدفون به جای هندزفری بوده و ممکن است باعث آسیب رسانی کمتری به بافت گوش و شنوایی شما شود. ناگفته نماند که هندزفری ها جایگاه ویژه خود را دارند و به علت ابعاد کوچک تر و راحتی در حمل و نقل و استفاده، محبوبیت و کارایی بالاتری دارند. نکته ای که گفته شد، به منظور کاهش آسیب ناشی از استفاده هندزفری است و بدیهی است که هر یک از این دو وسیله جایگاه مناسب استفاده خود را دارند. اما استفاده بیش تر از هدفون به جای هندزفری می تواند در کاهش شدت صدمات وارده به سیستم شنوایی تاثیرات مثبتی داشته باشد.

استفاده از هدفون به جای هندزفری در صورت امکان

استفاده از هدفون به جای هندزفری در صورت امکان

کلام آخر

عوامل متعددی در میزان ضرر هدفون و هندزفری نقش دارند. از جمله این ضرر ها بلوتوثی و یا با سیم بودن آن است. اگرچه که طول موج بالای بلوتوث باعث آسیب بسیار کمتر نسبت به سایر امواج خواهد شد، اما در صورت استفاده مداوم می تواند تاثیرگذاری بر روی مغز و حافظه داشته باشد. پس بهترین روش جلوگیری از این آسیب ها، استفاده مناسب و به جا نه تنها از این ابزارها، بلکه تمامی ابزارهای الکترونیکی است.

علاوه بر این خرید محصول با کیفیت تاثیر بسزایی بر روی کاهش ضرر هدفون و هندزفری خواهد داشت که لازمه آن، خرید از فروشگاه های معتبر در این حوزه است. برای بررسی و خرید هدفون و هندزفری با کیفیت، از فروشگاه اکو موبایل دیدن کنید.

سوالات متداول درباره مضرات هدفون و هندزفری

آیا استفاده از هدفون و هندزفری به گوش و مغز آسیب وارد می کند؟

متاسفانه استفاده طولانی و نادرست از این وسایل علی الخصوص در شرایطی که از کیفیت بالایی هم بهره نبرند، می تواند به سیستم شنوایی و مغز استفاده کنندگان آسیب هایی وارد کند.

چگونه می توان جلوی ضرر هدفون و هندزفری را گرفت؟

راهکارهای متعددی برای مهار آسیب های هدفون و هندزفری وجود دارد. به عنوان مثال خرید هدفون و هندزفری اصل و با کیفیت یکی از این موارد است. هم چنین بلند نکردن بیش از حد صدا و استفاده از آن با بهره گیری از قانون 60/60 که در این مطلب به توضیح آن پرداخته ایم، راه های موثری برای کاهش آسیب می باشند.

ضرر هدفون برای شنوایی کمتر است یا هندزفری؟

هر کدام از این وسایل در صورت استفاده درست و بهره مندی از کیفیت خوب، می توانند بدون وارد کردن آسیب برای شما قابل استفاده باشند. با این حال طراحی هدفون به گونه ای است که در شرایط یکسان از شدت آسیب های وارده به گوش می کاهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *